Csirkés quesadilla

Ha hiszitek, ha nem, többen követelik a csirkés quesadilla receptemet. Van, aki azért, mert már kóstolta, és van, akinek olyan átéléssel meséltem róla, hogy rákívánt. 😀 Épp azt kérdezte a barátnőm, hogy mi lenne akkor, ha még szeretnék is főzni… 😀

Nos a hozzávalók szintén aldisak, úgyhogy hívhatjuk úgy is, hogy aldis quesadilla.

Hozzávalók:

  • aldis tortillalapok
  • aldis curry fűszerkeverék (üveges)
  • 1-1,5 dl tejszín
  • 1 nagy hagyma
  • 2 kicsi gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csirkemell
  • Gouda sajt (aldis 🙂 )
  • tejföl
  • kevés liszt
  • só, bors
  • olaj

Először egy teflonos serpenyőben megpirítom az olajon a hagymát, majd rádobom a viszonylag apróbb kockákra vágott csirkemellet. Kavargatva pirítom a húst, hogy mindenhol szépen kifehéredjen, ekkor megsózom, megborsozom (aldis tekerős tetejű, vegyes borssal), rászórom a curryt. Curryből bőven szoktam, hogy legyen széééééép sárga színe. Alacsonyabbra veszem a hőfokot a csirkemell alatt és letakarom.

Közben készítek egy kis paradicsomsalátát, mert azzal szuper a quesadilla.

Ehhez 4-5 nagy paradicsomot szoktam apró kockára vágni, tálba teszem, megsózom, sima őrölt borssal kicsit meghintem. Külön edénybe teszek fél liter hideg vizet, 3 evőkanál 10%-os ecetet, 1 evőkanál cukrot. elkeverem és kóstolgatom, hogy elég édes-e vagy elég savanyú-e. Ha nem jó, adok hozzá azt,ami még kell. Ráöntök annyi levet a kockára vágott paradicsomra, amennyi ellepi. Rászórok a saláta tetejére apróra vágott hagymát (lila is lehet). Irány a hűtő.

A csirkét átkeverem, és azt mondom: Jó lesz! Ekkor megszórom egy kis liszttel, elkeverem, ráöntöm a tejszínt és újra elkeverem. Belenyomom a fokhagymát, és nem hiszed el, de újra elkeverem. 🙂

Még egyet kóstolok rajta, még ilyenkor is szoktam kicsit sózni, borsozni, curry-zni, ha kell. Lekapcsolom a főzőlapot, de otthagyom a serpenyőt a főzőlapon, hogy ne hűljön ki a currys csirke.

Most jött el az idő, hogy szóljak a fiúknak, hogy tessék teríteni.

Előveszek egy szép, nagy, teflonos serpenyőt, amibe belefér egy tortillalap. Magas (8/10) fokozaton kezdem előmelegíteni a lapot, és szólok a fiúknak, hogy terítsenek.

Előveszem a sajtot a hűtőből, mivel szeleteltet szoktam venni, csak elharmadolom a sajtszeleteket, hogy felkészüljek a töltésre.

A lap átlangyosodik, míg a sajtot babráltam, így indulhat a töltés! És szólok a fiúknak, hogy terítsenek!

A kör alakú lap egyik felére rákanalazok egy kis csirkés izét, letakarom sajttal, és ráhajtom a tortillalap másik felét. Kicsit megnyomkodom, lapítgatom, és szólok a fiúknak, hogy terítsenek.

Végre megmozdul a férfinép. 3 tányér, 3 villa, 3 kés kerül az asztalra.

Mikor megbarnult kissé a tortillalap, fordítok egyet rajta. Most szépen elkezd olvadni a sajt is benne. Amikor kész a másik oldal is, azonnal tányérra teszem, félbevágom. A paradicsomsalátát kis tálakban, személyenként tálalom. A ropogós tortillalapra tejfölt kenünk, és jó étvágyat!

Italjavaslat: cukros  kóla.

Kép nincs a kész fogásról, majd pótlom. 🙂

Aki vega, annak itt egy jó currys recept! Itt is én voltam a felbújtó. 😉

Ui: csípős paprikával lehet/kell turbózni a tölteléket 😉

 

 

Advertisements

2 hozzászólás

  1. Ha szeretsz főzni, ha nem, figyeld meg, ezek leszmel a legolvasottabb bejegyzéseid! Nálam is így van, ha hébe-hóba fölteszek egy receptet. Kit érdekel a kert? A kaja a lényeg!

    Válasz

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! :D

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: