Paradicsomos csirkemell

Süni megkért, hogy írjak neki receptkönyvet, mert nagyon szereti a főztöm. Már amikor főzök… Sokan tudják vagy tudják, csak nem sejtik, hogy inkább csiszolok és lazúrozok kerítést hétvégén, minthogy beálljak a konyhába fecsérelni az időmet. Szoktam mondani, olcsóbb egy pizza, mint az órabérem, ha kerítésfelújítok, barkácsolok vagy kertészkedek.

Miután én nem vagyok egy gourmet -12 év menzakoszt, 4 év kollégium-, így k*rva gyors és egyszerű recepetek fogok megosztani a blogon.

Nem, nem járok piacra, kommersz bolti cuccal nyomom. Na de az a nagy cucc, ha így is finom, nem? 😀

Akkor jöjjön az első recept, amiből az éleseszűbbek kitalálhatják, hova járok vásárolni.

Hármunknak elég:

  • 60-70 dkg csirkemell, melyet fél centis csíkokra vágok úgy, hogy a csikremellet hosszanti irányban szeletelem

Pác:

  • 1,5 dl étolaj vagy ki mit szeret,
  • két kínai (brutál nagy) vagy 4 magyar (kellemesen csökött) fokhagyma gerezd összenyomva
  • Aldis provanszi fűszerkeverék (tekerős kivitel, ami azért jó, mert nincsenek benne faág méretű fűszerdarabok), ebből nyomatok rendesen
  • 1 púpos teáskanálnyi Aranyfácán paradicsompüré konzervből (csak ebben bízz, ehhez ragaszkodom, mert a szar paradicsomkonzerv elcseszi az egészet) Amúgy mehet még egy kanál is, ha bírod a paradicsomot
  • Aldis borskeverék, szintén tekerős kupakkal, ebből 3-4 tekerés
  • Só, de mennyi? Hát, mondjuk 1 kávéskanálnyi vagy 1,5.

Ezt mind jól elkevered, beledurrantod a csmellet, kavargatod, hogy mindenhova jusson.

Forrósítsd meg az egyik nagy, teflonos (ikeás) serpenyődet, tedd bele az olajos pácban úszó csirkemell darabokat egyenként. Süsd mindkét oldalát pirosra.

Közben egészségre káros, sült krumplit készíthetsz. Mi aldisat ettünk, ugye. A krumpli és a hús kb. azonos idő alatt lesz meg, de általában a húsra várunk egy kicsit a végén.


Desszertnek 2-3 km futás vagy 1,5 méter kerítésfelújítás javasolt!


Jó étvágyat! 😉

Reklámok

3 hozzászólás

  1. Ne is mondd! A hétvégén a család összes fiúja dolgozott a kertben, én meg két napon reggeltől estig a konyhában voltam. Na ugye nálunk nem nagyon van bolti cucc (abban is nálunk legutolsó, vagy inkább nemlétező az Aldi), szinte minden alapanyag saját, így kenyeret is naponta sütöttem. És mindezt azért, hogy aztán egy pillantás alatt munkám gyümölcse mind eltűnjön az asztalról.

    Válasz

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! :D

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: