Nem kellene csodálkozni

Mint minden, valamirevaló hobbikertész várom az esőt ebben az őrületes kánikulában. Rendszeres látogatója vagyok a met.hu, koponyeg.hu és az időkép oldalaknak, és azért mindháromnak, mert hitetlenné váltam azalatt az öt év alatt, amióta a 17. kerületben lakunk.

Anno, amikor még Zuglóban laktunk, az időjárás jelentés valahogy megbízhatóbb volt, a megjósolt esőzések beválási esélye – hogy szépen, szakmaian fogalmazzak – igen magas volt. Aztán költözés, és minden borult, kivéve az eget a 17-ben. 🙂

Jó-jó, idén májusban azért nálunk is esett az eső, de csak azért, mert nem tudott elmenekülni egy felhő sem, nem volt hová.

Tegnap kezdtem megörülni, hogy talán a helyi záporok, zivatarok végre nálunk is hoznak egy kis esőt. Csodálatos esőfelhők jelentek meg jobbról, balról, szinte mindenfelől. Apró kiszáradt kertem úgy várta a felfrissülést, mint ahogy az ember kívánja a fagyit ebben a melegben. (Kivédhetetlenül felzendült fejemben a Family Frost szignálja. Szerintem nincs olyan ember Magyarországon, akinek nem sül bele első hallásra a legmélyebben rejtőzködő idegsejtseibe is a csodálatos, mozarti magasságokba emelkedő dallam.)

Mondanom sem kell, hogy a tegnapi esőből hozzánk 10 csepp jutott, viszont cserébe végignézhettem a teraszunkról, hogy Budapesten mindenütt esik, amerre a szem ellát. A 18. és a 10. kerület a mumusom, mert minden alkalommal tiszteletüket teszik nálunk azok a felhők, melyekből majd az imént említett kerületek bőséges csapadékot kapnak, mi meg beetetésként dörgést meg villámlást.

Szóval ez a nagy helyzet, locsolni kell.
Kutat fúrni nem éri meg, meg túl mélyen van a víz nálunk… (ezen sem kell csodálkozni…)

Kb. két évvel ezelőtt, három évnyi 17. kerületi lét után, megvilágosodtam (felfogásom – mondhatni – nem volt túl gyors), ugyanis rájöttem, hogy miért is hívják úgy a helyet , ahol lakunk.
Bakker! – mondtam (Itt most nem a virágokat áruló, hasonló nevű cégre gondoltam 🙂 ). Ez durva.

Ez áll a térképen: S-Z-Á-R-A-Z-H-E-G-Y.

Hát ezek után már nem kell csodálkozni…

Kárpótlásul itt egy kép egy felhőről, melyből szintén nem kaptunk esőt, de legalább szép!

És még egy!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! :D

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: